Hybride warmtepomp Boelenslaan Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Vaillant, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Onder ander infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Boelenslaan met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Op de site ontdek je nuttige informatie over verschillende soorten, subsidies, geschatte besparing, energieverbruik en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” verwarmingsketel. We zien het veel in Boelenslaan. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en betaalbare wijze om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 72%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een hybride systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke uitvoering past bij mijn situatie en budget? Hieronder bekijk je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Oschner warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boelenslaan. Het buitendeel (een soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp. Deze converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie bestel je al vanaf €3100.

Handige snelle montage

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 55%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Achtkarspelen. Waar mag ik op rekenen? Verderop signaleer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Boelenslaan aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €320 per jaar. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 1700 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Lochem.

Type installatieEnergieconsumptie*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel650 m3 gas + 1550 kWh per jaar€719,5€3201700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Boelenslaan? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 30% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Boelenslaan.

ISDE Subsidie in Boelenslaan

Het rijk faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1100 – plus minus €4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen moet je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de besparing op gas, en natuurlijk subsidie. Over het algemeen is het resultaat een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verschillende opstellingen. De (CV) gasketel springt aan wanneer dat echt nodig is. Vraag tenminste een betrouwbare installateur in Boelenslaan. Daarbij kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Brink en Rodiac) is in dit geval noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Lees nu verder over hybride systeem in Toldijk installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Achtkarspelen)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De stroom kun je optioneel zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Boelenslaan.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik zoek jij een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Boelenslaan laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!