Hybride warmtepomp Boer Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, Nefit) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Boer met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier detecteer je bruikbare uitleg over kosten, subsidies, geschatte besparing, verschillende soorten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw huidige ketel verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Boer. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en betaalbare manier om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 84%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Bedenk wel: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk model rijmt met mijn woning? Hierna vergelijk je bruikbare info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Panasonic warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boer. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat per een leiding naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie er er al vanaf €2700.

Simpele installatie

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Franekeradeel. Waar moet ik aan denken? Hieronder lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Boer aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €310 per jaar. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 1750 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Loenen.

SituatieEnergieconsumptie*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel700 m3 gas + 1600 kWh per jaar€761€3101750 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Boer? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, eventuele subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Productprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 40% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Boer.

ISDE Subsidie in Boer

De RVO faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1600 – €4600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het model, capaciteit (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken behoor je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. In het algemeen ontstaat een noemenswaardig rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verscheidene opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Selecteer wel een vakbekwame installateur in Boer. Ook kun je zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Agpo of Novum) is cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Ook interessant: hybride systeem in Tolkamer installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Franekeradeel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting een gasvrije woning in Boer.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grotere boiler (275 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Boer laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!