Hybride warmtepomp Boesingheliede Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Intergas, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Interessante opties zijn het warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Boesingheliede met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hier bekijk je aanvullende details over verschillende soorten, energiekosten, terugverdientijd, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Boesingheliede. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure wijze om de gasrekening te drukken. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 73%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke uitvoering matcht bij mijn situatie en budget? Onderstaand ontdek je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Pico Energy warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boesingheliede. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2500.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt ook prima met radiatoren

Erg milieuvriendelijk

Schroeft gasverbruik terug tot 80%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Haarlemmermeer. Concrete cijfers? Hieronder bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Boesingheliede aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – tot wel €290 per kalenderjaar. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 1850 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Loenersloot.

Type installatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1800 m3 gas€1134€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel800 m3 gas + 1700 kWh per jaar€844€2901850 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Boesingheliede? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, installatiekosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 45% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Boesingheliede.

ISDE Subsidie in Boesingheliede

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1400 – plus minus €4700. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het model, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten betaam je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. In het algemeen kom je tot een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met allerlei systemen. De (CV) gasketel springt aan als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer wel een betrouwbare installateur in Boesingheliede. Daarbij kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Coopra of natuurlijk Junkers) is onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Tonden installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Haarlemmermeer)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Boesingheliede.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en gebruik van energie zoek jij een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (350 liter). Via speciale zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Boesingheliede laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!