Hybride warmtepomp Boijl Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Remeha, Nefit, Atag, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Boijl met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl ontdek je bruikbare uitleg over verschillende soorten, kosten, terugverdientijd, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende gasgestookte ketel. Zeer populair in Boijl. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een probleemloze en vrij betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 66%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk model rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand vind je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Radson warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boijl. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De pomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €3200.

Gemakkelijk aan te sluiten

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 70%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Weststellingwerf. Waar mag ik op rekenen? Verderop signaleer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Boijl aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – om en nabij de €280 per kalenderjaar. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1900 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Loënga.

Type systeemVerbruik energie*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel850 m3 gas + 1750 kWh per jaar€885,5€2801900 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Boijl? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 40% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Boijl.

ISDE Subsidie in Boijl

Het rijk biedt een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 – plus minus €3900. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het type systeem, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten moet je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Vaak kom je tot een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn velerlei manieren. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Selecteer altijd een betrouwbare installateur in Boijl. Bovendien kun jij zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Brink of natuurlijk Novum) is dan onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. O.a. in de koudere maanden. Tip: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Toornwerd installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Weststellingwerf)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Boijl.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (150 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met krachtige zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Boijl aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!