Hybride warmtepomp Boksum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Boksum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Hier analyseer je handige details over subsidies, werking, kosten, energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Boksum. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 84%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke uitvoering past bij mijn situatie en budget? Hierna lees je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Remeha warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boksum. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De installatie heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2700.

Makkelijk te installeren

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 70%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Menameradiel. Een berekening? Verderop check je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Boksum aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €460 per jaar. Tevens daalt jouw Co2 uitstoot met 1950 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Loerbeek.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel900 m3 gas + 850 kWh per jaar€737€4601950 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Boksum? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, aansluitkosten, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 45% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Boksum.

Subsidie (ISDE) in Boksum

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2100 tot +/- €2800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren dien je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Vaak kom je uit op een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met velerlei systemen. De traditionele gas ketel werkt op de piekmomenten. Selecteer tenminste een ervaren installateur in Boksum. Daarnaast kun jij zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Daalderop en Novum) is aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Tricht installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Menameradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Boksum.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten om te douchen of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte kies je een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (375 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Boksum installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!