Hybride warmtepomp Bontebok Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Vaillant, Remeha) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Bijvoorbeeld biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Bontebok met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site vergelijk je alle details over verschillende soorten, voordelen en nadelen , energieverbruik, kosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Bontebok. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een simpele en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 73%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welke installatie spoort met mijn wensen en budget? Hieronder vind je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Renson warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bontebok. Een buitenunit met ventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €3000.

Handige snelle montage

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 55%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Heerenveen. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bontebok op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – ongeveer zo’n €440 per kalenderjaar. Eveneens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2050 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Lomm.

SituatieEnergieverbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 950 kWh per jaar€820€4402050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Bontebok? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, installatiekosten, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Kosten

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 35% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bontebok.

Subsidie (ISDE) in Bontebok

De RVO verleent een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1600 tot +/- €3200. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het model, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken dien je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verscheidene manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Selecteer zeker een gecertificeerde installateur in Bontebok. Ook kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Meer daarover kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Coopra + Mark) is echter benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als het echt nodig is. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke cv werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Tripscompagnie installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Heerenveen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Bontebok.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Ook een hybride systeem in Bontebok aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!