Hybride warmtepomp Boornzwaag Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Vaillant, Nefit, Remeha, Atag) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Boornzwaag met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Hier vergelijk je praktische informatie over terugverdientijd, subsidies, werking, geschatte besparing en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Boornzwaag. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en voordelige benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 84%. De hr-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk type pomp rijmt met mijn woning? Hieronder bekijk je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Rotex warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boornzwaag. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2100.

Handige snelle montage

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 75%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente De Friese Meren. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Boornzwaag op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €420 per 12 maanden. Eveneens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2150 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Loo.

SituatieGas + Elektra verbruik*Energierekening*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel550 m3 gas + 1050 kWh per jaar€556,5€4202150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Boornzwaag? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 30% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Boornzwaag.

ISDE Subsidie in Boornzwaag

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €800 – plus minus €4100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen betaam je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Vaak volgt een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan tal van opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Selecteer tenminste een betrouwbare installateur in Boornzwaag. Tevens kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als AWB en Nefit) is in dit geval onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Tuil installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente De Friese Meren)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Boornzwaag.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grotere boiler (300 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Boornzwaag installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!