Hybride warmtepomp Borculo Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, Intergas, Atag) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Borculo met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je meer details over werking, kosten, voordelen en nadelen , energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke gasgestookte ketel. Zeer populair in Borculo. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 78%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is vereist. Welke installatie rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand vind je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check Samsung warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Borculo. Een ‘airco achtig’ toestel neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. Deze verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €3300.

Eenvoudig te plaatsen

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Duurzame oplossing

Schroeft gasverbruik terug tot 50%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Berkelland. Concrete cijfers? Hierna signaleer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Borculo aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €410 per kalenderjaar. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 2200 kilo. Flink wat goed besparen en je bestrijdt het broeikaseffect. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Loon.

Type installatieEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1600 m3 gas€1008€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel600 m3 gas + 1100 kWh per jaar€598€4102200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Borculo? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, installatiekosten, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kosten

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 35% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Borculo.

Subsidie (ISDE) in Borculo

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2400 tot €2600. De uiteindelijke subsidie hangt af van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren moet je beslist alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de besparing op gas, en vanzelfsprekend de subsidie. Meestal volgt een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met allerhande oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als er extra veel vraag is. Vraag zeker een vakbekwame installateur in Borculo. Tevens kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Chappée of Saunier Duval) is in deze situatie benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Tuitjenhorn installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Berkelland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Borculo.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieverbruik zoek jij een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Borculo laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!