Hybride warmtepomp Borger Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Intergas, Atag, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Borger met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Op deze website check je meer details over kosten, verschillende soorten, energiekosten, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Borger. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een simpele en vrij betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 81%. De CV-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een geschikt systeem. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk systeem past bij mijn budget en eisen? Hierna vind je meer details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Sanden warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Borger. Een buitenunit (airco-achtig systeem) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3200.

Eenvoudig te plaatsen

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Borger-Odoorn. Een berekening? Hieronder check je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Borger op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €400 per kalenderjaar. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2250 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Loon op Zand.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel650 m3 gas + 1150 kWh per jaar€639,5€4002250 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Borger? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Kosten

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 30% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Borger.

ISDE Subsidie in Borger

De overheid heeft een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, het warmtenet, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1800 – plus minus €2800. Het totale bedrag heeft te maken met het model, het aantal KW en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren behoor je alle bovenstaande zaken verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Doorgaans volgt een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn allerhande systemen. De (CV) gasketel springt aan als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor minstens een betrouwbare installateur in Borger. Bovendien kun je zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Chappée of natuurlijk RLM) is in dit geval noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. O.a. bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Tuk installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Borger-Odoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun jij uiteraard opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Borger.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (200 liter) of grotere boiler (300 liter). Via slimme zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Borger laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!