Hybride warmtepomp Borgercompagnie Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Remeha, Atag) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Borgercompagnie met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vergelijk je alle details over subsidies, kosten, energiekosten, voordelen en nadelen enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Borgercompagnie. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare benadering om het gasverbruik te verminderen. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 76%. De hr-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk type pomp strookt met mijn huis? Hierna vergelijk je bruikbare info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Sinclair warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Borgercompagnie. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride apparaat vind je al vanaf €2000.

Simpele installatie

Binnen een dag geïnstalleerd

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Veendam. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Borgercompagnie aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €390 op jaarbasis. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2300 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Loosbroek.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1700 m3 gas€1071€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel700 m3 gas + 1200 kWh per jaar€681€3902300 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Borgercompagnie? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kostprijs, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Groningen.

Kosten

Allereerst heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 45% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Borgercompagnie.

ISDE Subsidie in Borgercompagnie

De RVO verleent een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2200 tot ongeveer € 4400. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen moet je beslist alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Normaal kom je uit op een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Voor dure systemen met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met verscheidene opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Borgercompagnie. Daarbij kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Elco en Radson) is in deze situatie noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra veel vraag is. O.a. bij strenge vorst. Actualiteit: niet elke traditionele ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Tull en ‘t Waal installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Veendam)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Borgercompagnie.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, om te douchen of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Borgercompagnie laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!