Hybride warmtepomp Borgsweer Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Populaire voorbeelden zijn het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Borgsweer met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site bekijk je handige informatie over werking, voordelen en nadelen , terugverdientijd, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Borgsweer. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een simpele en voordelige aanpak om de gasrekening te drukken. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 83%. De cv-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering spoort met mijn situatie en budget? Hieronder detecteer je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Sirac warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Borgsweer. Een soort airco die buiten staat haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2800.

Makkelijk te installeren

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Erg milieuvriendelijk

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Delfzijl. Waar mag ik op rekenen? Hieronder ontdek je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Borgsweer aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €380 per jaarafrekening. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2350 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Loosdrecht.

Type installatie Energieconsumptie* Energierekening* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1750 m3 gas €1102,5 €0 3550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 750 m3 gas + 1250 kWh per jaar €722,5 €380 2350 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Borgsweer? (update december 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Groningen.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 35% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Borgsweer.

ISDE Subsidie in Borgsweer

De RVO verleent een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €900 tot ongeveer € 2900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het type, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren betaam je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de vermindering van energieverbruik en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen ontstaat een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met allerhande systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor zeker een gecertificeerde installateur in Borgsweer. Bovendien kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Alles over dit onderwerp tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Bosch + Sentry) is wel nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking als de warmtevraag erg hoog is. O.a. in de koudere maanden. Update: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Tweede Exloërmond installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Delfzijl)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kan je met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Borgsweer.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie zoek jij een kleine (150 liter) of grotere boiler (375 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Borgsweer laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!