Hybride warmtepomp Born Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Nefit, Remeha) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Born met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website detecteer je alle details over voordelen en nadelen , subsidies, werking, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” mono cv-ketel. Zeer populair in Born. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope wijze om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 82%. De hr-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is een voorwaarde. Welk model past bij mijn budget en eisen? Hieronder lees je praktische info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Solarfocus warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Born. Een soort airco-installatie “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2600.

Eenvoudig te plaatsen

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 55%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Sittard-Geleen. Waar moet ik aan denken? Hierna vind je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Born aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €370 per jaarafrekening. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2400 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Loozen.

InstallatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel800 m3 gas + 1300 kWh per jaar€764€3702400 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Born? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 35% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Born.

Subsidie (ISDE) in Born

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1400 – €3400. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het merk, vermogen en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te achterhalen moet je beslist alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en de subsidies. In de regel is het resultaat een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn allerlei systemen. De (CV) gasketel springt aan als je veel warm water gebruikt. Selecteer tenminste een vakbekwame installateur in Born. Verder kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Buderus of Nefit) is wel nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend bij piekverbruik. Denk aan situaties in de koudere maanden. Actualiteit: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Zoek ook naar hybride systeem in Twello installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Sittard-Geleen)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel zelf opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Born.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of een XL-systeem (400 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Born laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!