Hybride warmtepomp Borne Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Borne met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site vind je alle details over subsidies, werking, voordelen en nadelen , terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Borne. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 67%. De hr-ketel is alleen nodig bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Let op: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Hierna detecteer je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Solvis warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Borne. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling er er al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoord verwarmen

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Borne. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Borne aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €360 per jaarafrekening. Verder beperk je de uitstoot van CO-2 met 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Lopik.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel850 m3 gas + 1350 kWh per jaar€805,5€3601600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Borne? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 45% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Borne.

ISDE Subsidie in Borne

De RVO heeft een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1200 tot ongeveer € 2700. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren behoor je alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Normaliter volgt een aanzienlijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met verschillende combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor minstens een gecertificeerde installateur in Borne. Verder kun jij zonnepanelen en een zonneboiler installeren. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Elco en ook Intergas) is dan onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens je een systeem kiest. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Twijzel installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Borne)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Borne.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie kies je een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (325 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Borne installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!