Hybride warmtepomp Bornerbroek Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Atag, Intergas, Remeha, Nefit) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Bornerbroek met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op deze website analyseer je praktische details over verschillende soorten, voordelen en nadelen , energiekosten, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Bornerbroek. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 73%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere systemen regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welk type pomp rijmt met mijn wensen en budget? Hieronder signaleer je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Sonnenkraft warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bornerbroek. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 60%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Almelo. Exacte aantallen? Onderstaand signaleer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Bornerbroek aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €350 per jaarafrekening. Eveneens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1650 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Lopikerkapel.

SituatieEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1900 m3 gas€1197€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel900 m3 gas + 1400 kWh per jaar€847€3501650 kilo

* Per kalenderjaar (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bornerbroek? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 35% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Bornerbroek.

ISDE Subsidie in Bornerbroek

Het rijk verleent een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 – plus minus €3200. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het merk, vermogen en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten betaam je alle aspecten verrekenen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Over het algemeen resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan tal van opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als je veel warm water gebruikt. Selecteer wel een gediplomeerde installateur in Bornerbroek. Bovendien kun jij zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo of natuurlijk Novum) is in dit geval onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Onder andere bij strenge vorst. Let op: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Twijzelerheide installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Almelo)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun jij logischerwijs via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Bornerbroek.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter ) of grotere boiler (400 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Bornerbroek laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!