Hybride warmtepomp Boschoord Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan infraroodpanelen, pelletkachel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Boschoord met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hieronder check je meer details over voordelen en nadelen , kosten, werking, verschillende soorten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” hr-ketel. Het wordt veel toegepast in Boschoord. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare benadering om te besparen op de energienota. Ook is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 65%. De cv-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Onthoud wel: redelijke isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering past bij mijn budget en eisen? Hieronder vergelijk je meer info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Techneco warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boschoord. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat per leidingen naar de warmtepomp. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €3400.

Makkelijk te installeren

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 70%. Slimme keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Westerveld. Waar moet ik aan denken? Hierna lees je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Boschoord op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €310 per jaar. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 1850 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Lottum.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1550 m3 gas€976,5€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel550 m3 gas + 1600 kWh per jaar€666,5€3101850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Boschoord? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 30% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Boschoord.

ISDE Subsidie in Boschoord

De overheid biedt een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2300 tot €5000. Het totale bedrag heeft te maken met het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te analyseren moet je beslist alle type kosten en baten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de stroom/gas besparing en de subsidies. Gewoonlijk kom je uit op een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerhande systemen. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Selecteer minstens een vakbekwame installateur in Boschoord. Tevens kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. De tips van onze experts lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Baxi of Vaillant) is wel benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er opeens veel vraag naar warmte is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Tzum installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Westerveld)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Boschoord.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten in de badkamer of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (375 liter). Middels slimme zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Boschoord laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!