Hybride warmtepomp Bosschenhoofd Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, Nefit) verdwijnt vanaf 2021. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Bosschenhoofd met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina check je bruikbare informatie over werking, subsidies, terugverdientijd, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende mono cv-ketel. We zien het veel in Bosschenhoofd. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare oplossing om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 84%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is vereist. Welke uitvoering rijmt met mijn wensen en budget? Hieronder vind je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over TechniQ-Energy warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bosschenhoofd. Een buitenunit (airco-achtig systeem) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €3500.

Handige snelle montage

Vloerverwarming is niet perse nodig

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Halderberge. Wat is realistisch? Onderstaand ontdek je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bosschenhoofd aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €290 per jaar. Daarbij verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1950 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Luddeweer.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel650 m3 gas + 1700 kWh per jaar€749,5€2901950 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Bosschenhoofd? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiekosten, ISDE subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 40% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Bosschenhoofd.

ISDE Subsidie in Bosschenhoofd

De RVO hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 – plus minus €4000. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen behoor je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Normaal resulteert dit in een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met verscheidene systemen. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Kies hiervoor tenminste een betrouwbare installateur in Bosschenhoofd. Daarbij kun je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Dietrich en ook Viessmann) is in deze situatie onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere in de koudere maanden. Let op: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Zoek ook naar hybride systeem in Ubbena installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Halderberge)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Bosschenhoofd.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten voor de bad/douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik zoek jij een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (350 liter). Met slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bosschenhoofd laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!