Hybride warmtepomp Bourtange Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Intergas, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Bourtange met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Hier ontdek je meer informatie over voordelen en nadelen , kosten, geschatte besparing, subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde verwarmingsketel. We zien het veel in Bourtange. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Ook is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 79%. De CV-ketel “helpt” als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is benodigd. Welk type pomp spoort met mijn woning? Onderstaand lees je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Tesy warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bourtange. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride installatie er er al vanaf €3200.

Handige snelle montage

Binnen een dag geïnstalleerd

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 55%. Slimme keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Vlagtwedde. Exacte aantallen? Onderstaand ontdek je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bourtange op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €460 op jaarbasis. Bovendien verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2050 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Lunteren.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel750 m3 gas + 850 kWh per jaar€642,5€4602050 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bourtange? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Groningen.

Kostprijs

Als eerste hebben we het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 30% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bourtange.

Subsidie (ISDE) in Bourtange

Het rijk heeft een gulle subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 – €3400. De uiteindelijke subsidie hangt af van het model, vermogen (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen betaam je alle aspecten optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak kom je tot een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met allerlei combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Zoek daarvoor altijd een vakbekwame installateur in Bourtange. Daarbij kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Ferroli en ook Intergas) is in dit geval cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend bij piekverbruik. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Lees nu verder over hybride systeem in Uddel installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Vlagtwedde)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Bourtange.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie selecteer je een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Via speciale zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Bourtange laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!