Hybride warmtepomp Bovenkarspel Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Remeha, Nefit, Intergas, Atag) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Bovenkarspel met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je alle informatie over werking, geschatte besparing, terugverdientijd, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. We zien het veel in Bovenkarspel. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en niet al te dure manier om te besparen op de energienota. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 61%. De cv-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welk model spoort met mijn huis? Onderstaand vergelijk je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Thermia warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bovenkarspel. Een soort airco-installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing er er al vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Stede Broec. Wat is realistisch? Hierna analyseer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Bovenkarspel aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €440 per jaar. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO-2 met 2150 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Lutjegast.

Installatie Energieverbruik* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Normale HR-ketel 1850 m3 gas €1165,5 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel 850 m3 gas + 950 kWh per jaar €725,5 €440 2150 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Bovenkarspel? (update december 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 45% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bovenkarspel.

Subsidie (ISDE) in Bovenkarspel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1100 – €3200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken betaam je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Over het algemeen ontstaat een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan tal van manieren. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor altijd een ervaren installateur in Bovenkarspel. Bovendien kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Daalderop of Viessmann) is wel onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als de warmtevraag erg hoog is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Udenhout installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Stede Broec)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Bovenkarspel.

Zonneboiler toevoegen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (350 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Bovenkarspel laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!