Hybride warmtepomp Boxmeer Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Atag, Vaillant, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Boxmeer met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Op deze website vind je aanvullende informatie over kosten, subsidies, terugverdientijd, voordelen en nadelen enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde cv-ketel. We zien het veel in Boxmeer. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 62%. De hr-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welk model spoort met mijn wensen en budget? Hierna detecteer je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Toshiba warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boxmeer. Een soort ventilator buiten haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing er er al vanaf €2900.

Eenvoudig te plaatsen

Geen aanpassingen in huis nodig.

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 80%. Dat is onze plicht!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Boxmeer. Exacte aantallen? Onderstaand detecteer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Boxmeer op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €420 per 12 maanden. Bovendien reduceer je de CO2 uitstoot met 2250 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Luttelgeest.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel950 m3 gas + 1050 kWh per jaar€808,5€4202250 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Boxmeer? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Brabant.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 30% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Boxmeer.

Subsidie (ISDE) in Boxmeer

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1200 – plus minus €4100. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het merk, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten dien je alle aspecten met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. Gewoonlijk vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Bij de geavanceerde producten met water-water en aardbronnen is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met allerhande oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij heel koude dagen. Kies hiervoor zeker een gediplomeerde installateur in Boxmeer. Tevens kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Brötje en Geveke) is echter noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Ugchelen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Boxmeer)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan jij mogelijk met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Boxmeer.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en energieverbruik selecteer je een kleine (100 liter) of een XL-systeem (300 liter). Via slimme zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Boxmeer installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!