Hybride warmtepomp Boxtel Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Remeha, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Boxtel met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Hier detecteer je bruikbare informatie over werking, voordelen en nadelen , energiekosten, kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Boxtel. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een simpele en vrij betaalbare wijze om te besparen op de energienota. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 77%. De cv-ketel ondersteunt wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is benodigd. Welke installatie spoort met mijn budget en eisen? Hieronder bekijk je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Trane warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Boxtel. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 55%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Boxtel. Wat is realistisch? Hieronder vind je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Boxtel op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – eenvoudig €410 per kalenderjaar. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 2300 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Lutten.

SituatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel2000 m3 gas€1260€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel1000 m3 gas + 1100 kWh per jaar€850€4102300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Boxtel? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, installatiewerk, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Kosten

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 40% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Boxtel.

ISDE Subsidie in Boxtel

De landelijke autoriteit verleent een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2300 tot ongeveer € 3300. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het type, het aantal KW en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen behoor je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en natuurlijk subsidie. In het algemeen vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met grondboring (aardbron) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerlei opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als je veel warm water gebruikt. Vraag wel een betrouwbare installateur in Boxtel. Daarnaast kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Daalderop of Geveke) is echter nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn in de winter. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Uitdam installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Boxtel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Boxtel.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of in de keuken. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte selecteer je een kleine (200 liter) of grotere boiler (375 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Boxtel laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!