Hybride warmtepomp Brakel Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Brakel met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Op de site detecteer je alle details over terugverdientijd, kosten, geschatte besparing, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke hr-ketel. We zien het veel in Brakel. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope wijze om te besparen op de energienota. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 73%. De cv-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Belangrijk: redelijke isolatie is vereist. Welk model matcht bij mijn wensen en budget? Hieronder analyseer je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Venco warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Brakel. Een speciale buitenventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. De pomp werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride oplossing er er al vanaf €2300.

Makkelijk te installeren

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 80%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zaltbommel. Hoeveel precies? Hierna vind je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Brakel aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €390 per kalenderjaar. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2400 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Lees nu verder over hybride warmtepomp Luxwoude.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1550 m3 gas€976,5€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel550 m3 gas + 1200 kWh per jaar€586,5€3902400 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Brakel? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van het installeren, eventuele subsidie en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 30% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Brakel.

ISDE Subsidie in Brakel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 tot +/- €4600. De uiteindelijke subsidie hangt af van het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Meestal vloeit hieruit voort een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8,5 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met verscheidene combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor altijd een gediplomeerde installateur in Brakel. Bovendien kun jij zonnepanelen / zonneboilers nemen. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (bijv. van Daalderop + Rendamax) is dan onontbeerlijk. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Uithoorn installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Zaltbommel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Brakel.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of in de keuken. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie selecteer je een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (375 liter). Middels speciale zonnecollectoren bovenop je woning kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Brakel aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!