Hybride warmtepomp Brandwijk Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Brandwijk met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hieronder vergelijk je meer uitleg over subsidies, geschatte besparing, energiekosten, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Brandwijk. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 64%. De cv-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een geschikt systeem. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering spoort met mijn huis? Hieronder analyseer je meer details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Viessmann warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Brandwijk. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat er er al vanaf €2500.

Makkelijk te installeren

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Slimme keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Molenwaard. Waar moet ik aan denken? Hieronder vind je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Brandwijk aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €380 per kalenderjaar. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1600 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Luyksgestel.

Type systeemVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1600 m3 gas€1008€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel600 m3 gas + 1250 kWh per jaar€628€3801600 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Brandwijk? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zuid-Holland.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 45% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Brandwijk.

Subsidie (ISDE) in Brandwijk

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2000 – €2900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ramen moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en de subsidies. Vaak is het resultaat een hoog rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met allerhande oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als je veel warm water gebruikt. Selecteer altijd een ervaren installateur in Brandwijk. Ook kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijvoorbeeld van Atag of Thermagas) is onmisbaar. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. Dat kan zijn op koude dagen. Tip: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Uithuizen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Molenwaard)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in Brandwijk.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (275 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Brandwijk aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!