Hybride warmtepomp Breda Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Intergas, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Populaire voorbeelden zijn het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Breda met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Hier signaleer je alle details over kosten, werking, energiekosten, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke CV-ketel op gas. We zien het veel in Breda. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een relatief eenvoudige en niet al te dure wijze om te besparen op de energienota. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 65%. De CV-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Hierna detecteer je meer details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Weider warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Breda. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van luchtstromen uit de woning. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het systeem werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2000.

Simpele installatie

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Breda. Concrete cijfers? Verderop detecteer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Breda aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €360 per 12 maanden. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1700 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Molenend.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Besparing*CO2-uitstoot
HR-ketel1700 m3 gas€1071€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel700 m3 gas + 1350 kWh per jaar€711€3601700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Breda? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, installatiekosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

Allereerst heb je de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 25% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Breda.

Subsidie (ISDE) in Breda

Het rijk verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €800 tot €3700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen betaam je alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Normaal is het resultaat een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit is mogelijk met velerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Vraag minstens een ervaren installateur in Breda. Daarbij kan jij zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van merken als Brötje + Junkers) is in deze situatie cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Uitwellingerga installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Breda)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Breda.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie zoek jij een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Middels krachtige zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in Breda laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!