Hybride warmtepomp Breezand Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Intergas, Vaillant, Remeha, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Breezand met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier bekijk je handige details over verschillende soorten, subsidies, kosten, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” hr-ketel. We zien het veel in Breezand. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en niet al te dure wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 63%. De cv-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een geschikt systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welk type pomp matcht bij mijn situatie en budget? Hieronder ontdek je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Wolf warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Breezand. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Duurzame oplossing

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Hollands Kroon. Waar mag ik op rekenen? Verderop analyseer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Breezand op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €330 per jaar. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1850 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Lees nu verder over hybride warmtepomp Maarssen.

Type opstellingVerbruik energie*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel850 m3 gas + 1500 kWh per jaar€835,5€3301850 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Breezand? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 35% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Breezand.

ISDE Subsidie in Breezand

De RVO faciliteert in een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1500 tot €2800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ontdekken behoor je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en natuurlijk subsidie. Doorgaans is het resultaat een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan tal van oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor minstens een gecertificeerde installateur in Breezand. Daarbij kun jij zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Meer daarover bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Elco of Thermagas) is dan onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als het echt nodig is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke cv kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Ulft installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Hollands Kroon)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Breezand.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op het dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Breezand laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!