Hybride warmtepomp Breezanddijk Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Bijvoorbeeld infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Breezanddijk met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Op de site vergelijk je nuttige informatie over subsidies, energieverbruik, terugverdientijd, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” hr-ketel. Zeer populair in Breezanddijk. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een simpele en betaalbare aanpak om het gasverbruik te verminderen. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 65%. De CV-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Belangrijk: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welk systeem rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand lees je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check YORK warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Breezanddijk. Het buitendeel (een soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €3000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen aanpassingen in huis nodig.

Duurzame oplossing

Verminder het gasverbruik met 55%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Súdwest-Fryslân. Waar moet ik aan denken? Onderstaand bekijk je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Breezanddijk aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €320 per kalenderjaar. Tevens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1900 kilo. Flink wat goed besparen en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Maartensdijk.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel900 m3 gas + 1550 kWh per jaar€877€3201900 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Breezanddijk? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, aansluitkosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Breezanddijk.

Subsidie (ISDE) in Breezanddijk

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 – plus minus €3700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt is een afgeleide van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen behoor je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De totale kosten, de besparing op gas, en de hoogte van de subsidie. Normaal volgt een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn tal van manieren. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Zoek daarvoor zeker een ervaren installateur in Breezanddijk. Verder kun jij zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink + Novum) is in dit geval benodigd. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Zoek ook naar hybride systeem in Ulicoten installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Súdwest-Fryslân)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in Breezanddijk.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie selecteer je een kleine (100 liter ) of grotere boiler (325 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Breezanddijk installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!