Hybride warmtepomp Breukelen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Onder ander biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Breukelen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Hier vind je nuttige informatie over verschillende soorten, subsidies, geschatte besparing, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Breukelen. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe woningen. Een probleemloze en relatief goedkope manier om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 64%. De CV-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Let op: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk model matcht bij mijn woning? Verderop signaleer je bruikbare info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk CTA warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Breukelen. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat per een leiding naar het binnendeel. Het systeem converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling er er al vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 50%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Stichtse Vecht. Waar mag ik op rekenen? Hieronder detecteer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Breukelen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €300 op jaarbasis. Verder beperk je de Co-2 uitstoot tot 2000 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Maasbracht.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel1000 m3 gas + 1650 kWh per jaar€960€3002000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Breukelen? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, kosten van de installateur, eventuele subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Utrecht.

Kosten van de pomp

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 40% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Breukelen.

Subsidie (ISDE) in Breukelen

De overheid faciliteert in een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2400 – plus minus €3300. De uiteindelijke subsidie hangt af van het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen moet je beslist alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Vaak kom je tot een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verschillende manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor tenminste een gecertificeerde installateur in Breukelen. Verder kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler aanschaffen. Meer over al deze combinaties lees je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Ferroli of Junkers) is wel nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Update: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Ulvenhout installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Stichtse Vecht)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Breukelen.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor een warme douche of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik selecteer je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (250 liter). Via slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Breukelen laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!