Hybride warmtepomp Brielle Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke cv-ketel (van Atag, Nefit, Vaillant, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Onder ander het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Brielle met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op de site check je bruikbare informatie over voordelen en nadelen , geschatte besparing, subsidies, kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Het wordt veel toegepast in Brielle. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope wijze om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verminder je zo met 60%. De cv-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welk type pomp rijmt met mijn budget en eisen? Hieronder vergelijk je praktische info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Masser warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Brielle. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoord verwarmen

Schroeft gasverbruik terug tot 75%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Brielle. Concrete cijfers? Verderop detecteer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Brielle aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €280 per jaarafrekening. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 2100 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en daarnaast erg milieubewust. Nu ook online: hybride warmtepomp Maasdam.

Situatie Energieverbruik* Energielasten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 550 m3 gas + 1750 kWh per jaar €696,5 €280 2100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Brielle? (update december 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiewerk, ISDE subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van het systeem

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Brielle.

ISDE Subsidie in Brielle

De RVO biedt een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2100 tot ongeveer € 4400. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken behoor je alle kosten en baten met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Doorgaans kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan met allerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken als er extra veel vraag is. Zoek daarvoor minstens een betrouwbare installateur in Brielle. Daarnaast kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Berreta of Junkers) is wel onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je opeens veel warm water gebruikt. O.a. in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Urk installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Brielle)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in Brielle.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie selecteer je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Brielle installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!