Hybride warmtepomp Britswert Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Intergas, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Britswert met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina bekijk je bruikbare uitleg over kosten, voordelen en nadelen , verschillende soorten, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” verwarmingsketel. We zien het veel in Britswert. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en niet al te dure aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 76%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Onthoud wel: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welke installatie spoort met mijn situatie en budget? Onderstaand signaleer je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk SmartHeat warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Britswert. Het buitendeel (een soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing er er al vanaf €2100.

Makkelijk te installeren

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Littenseradiel. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand detecteer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Britswert aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €440 per jaarafrekening. Eveneens verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2250 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Maasland.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Besparen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1700 m3 gas€1071€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel700 m3 gas + 950 kWh per jaar€631€4402250 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Britswert? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiekosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 40% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Britswert.

Subsidie (ISDE) in Britswert

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2100 tot €4100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen moet je beslist alle type kosten en baten verrekenen. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. Normaal kom je uit op een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Voor dure systemen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met verscheidene manieren. De traditionele gas ketel werkt als er extra veel vraag is. Neem zeker een ervaren installateur in Britswert. Ook kan je zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Dru of natuurlijk Thermagas) is wel nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Goed om te weten: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Usquert installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Littenseradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Britswert.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor sanitair gebruik of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (250 liter). Met speciale zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Britswert installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!