Hybride warmtepomp Broek op Langedijk Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Remeha, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Broek op Langedijk met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder analyseer je handige details over kosten, verschillende soorten, terugverdientijd, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde hr-ketel. Zeer populair in Broek op Langedijk. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een probleemloze en voordelige oplossing om het gasverbruik te verminderen. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 83%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige systemen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke installatie past bij mijn budget en eisen? Onderstaand detecteer je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Ecoforest warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Broek op Langedijk. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem vind je al vanaf €2700.

Handige snelle montage

Je hele huis hoeft niet over de kop

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 75%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Langedijk. Concrete cijfers? Hieronder ontdek je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Broek op Langedijk aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €410 per jaarafrekening. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2400 kilo. Lekker geld overhouden en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Macharen.

Type installatieVerbruik energie*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel850 m3 gas + 1100 kWh per jaar€755,5€4102400 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Broek op Langedijk? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, ISDE subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 35% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Broek op Langedijk.

Subsidie (ISDE) in Broek op Langedijk

De overheid faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2200 tot €4000. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het merk, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken moet je alle aspecten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk resulteert dit in een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met tal van opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Kies hiervoor minstens een gediplomeerde installateur in Broek op Langedijk. Daarnaast kan je zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Coopra of natuurlijk Intergas) is cruciaal. De gasketel springt bij wanneer extra capaciteit gewenst is. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je een keuze maakt. Lees nu verder over hybride systeem in Vaassen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Langedijk)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in Broek op Langedijk.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Via krachtige zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Broek op Langedijk laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!