Hybride warmtepomp Broekhuizen Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Nefit, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Broekhuizen met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op de site detecteer je nuttige details over terugverdientijd, verschillende soorten, subsidies, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” CV-ketel op gas. We zien het veel in Broekhuizen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een probleemloze en betaalbare aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 71%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Goed om te weten: redelijke isolatie is essentieel. Welk systeem spoort met mijn huis? Onderstaand vind je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check Geothermik France warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Broekhuizen. Een buitenunit met ventilator haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie gaat door leidingen naar de warmtepomp. De pomp converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3300.

Makkelijk te installeren

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 50%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Meppel. Hoeveel precies? Hieronder bekijk je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Broekhuizen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €400 op jaarbasis. Verder daalt jouw Co2 uitstoot met 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Lees nu verder over hybride warmtepomp Made.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1900 m3 gas€1197€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel900 m3 gas + 1150 kWh per jaar€797€4001600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Broekhuizen? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, installatiekosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Drenthe.

Kosten

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 30% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Broekhuizen.

ISDE Subsidie in Broekhuizen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1500 tot €4800. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren moet je beslist alle kosten en baten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Meestal resulteert dit in een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waar een grondboring bij komt kijken duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verschillende manieren. De gasketel (CV) blijft werken als er extra capaciteit nodig is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in Broekhuizen. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijvoorbeeld van Brink of natuurlijk Junkers) is in dit geval noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend bij piekverbruik. Denk aan situaties in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Valburg installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Meppel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kun jij logischerwijs laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Broekhuizen.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te wassen. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Via krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Broekhuizen aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!