Hybride warmtepomp Broekhuizenvorst Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Atag, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Broekhuizenvorst met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina analyseer je aanvullende details over verschillende soorten, kosten, geschatte besparing, voordelen en nadelen enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Broekhuizenvorst. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure manier om de gasrekening te drukken. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 78%. De hr-ketel doet alleen z’n werk wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: redelijke isolatie is een vereiste. Welke installatie strookt met mijn budget en eisen? Hieronder lees je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Inovatech GmbH warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Broekhuizenvorst. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze warmte gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De installatie heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €2100.

Handige snelle montage

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Een 'groen' systeem

Schroeft gasverbruik terug tot 60%. Slimme keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Horst aan de Maas. Een berekening? Hieronder detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Broekhuizenvorst aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €390 per jaar. Tevens verminder jij CO2 uitstoot 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Makkinga.

SituatieEnergieverbruik*Energielasten*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel950 m3 gas + 1200 kWh per jaar€838,5€3901650 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Broekhuizenvorst? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van de installateur, eventuele subsidie en stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Limburg.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 35% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Broekhuizenvorst.

ISDE Subsidie in Broekhuizenvorst

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1000 tot ongeveer € 3300. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het model, capaciteit (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken betaam je alle type kosten en baten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen is het resultaat een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met verscheidene oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Selecteer wel een betrouwbare installateur in Broekhuizenvorst. Verder kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Brink en Intergas) is dan onmisbaar. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Denk aan situaties in de winter. Update: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Valkenburg installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Horst aan de Maas)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Broekhuizenvorst.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te koken. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie selecteer je een kleine (150 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Met krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Broekhuizenvorst aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!