Hybride warmtepomp Broekland Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” hr-ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Broekland met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Hieronder bekijk je aanvullende details over kosten, geschatte besparing, voordelen en nadelen , energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw “oude” mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Broekland. Een dergelijk hybride opstelling is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope benadering om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik minimaliseer je zo met 62%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welk systeem spoort met mijn woning? Verderop ontdek je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Kensa warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Broekland. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 60%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Raalte. Hoeveel precies? Verderop detecteer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Broekland aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €380 per kalenderjaar. Verder minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1700 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Makkum.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel2000 m3 gas€1260€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 1250 kWh per jaar€880€3801700 kilo

* Per 12 maanden (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Broekland? (update juni 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Kostprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de investering in de installatie. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 25% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Broekland.

ISDE Subsidie in Broekland

Het rijk hanteert een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 – plus minus €3800. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren moet je alle type kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen kom je tot een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met tal van combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als er extra veel vraag is. Vraag wel een gediplomeerde installateur in Broekland. Daarnaast kan jij zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van merken als Ferroli en ook Viessmann) is dan noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. O.a. op koude dagen. Goed om te weten: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Valkenswaard installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Raalte)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Broekland.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie kies je een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (325 liter). Middels speciale zonnecollectoren op het huis wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Broekland aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!