Hybride warmtepomp Broeksterwoude Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” cv-ketel (van Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Broeksterwoude met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Hier bekijk je meer informatie over verschillende soorten, voordelen en nadelen , terugverdientijd, kosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Broeksterwoude. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en niet al te dure manier om te besparen op de energienota. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 64%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Belangrijk: isolatie + HR++ glas is benodigd. Welk type pomp strookt met mijn budget en eisen? Hierna vind je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Warmblauw warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Broeksterwoude. Een soort ventilator buiten neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze energie gaat via leidingen naar de warmtepomp. Het systeem zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. Het apparaat heeft een hoog rendement. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling vind je al vanaf €2200.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Erg milieuvriendelijk

Vermindert gasverbruik met 50%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Dantumadiel. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand check je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Broeksterwoude aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – ongeveer zo’n €370 op jaarbasis. Daarnaast daalt jouw Co2 uitstoot met 1750 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Malden.

SituatieVerbruik energie*Kosten stroom + gas*Besparing*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1500 m3 gas€945€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel500 m3 gas + 1300 kWh per jaar€575€3701750 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Broeksterwoude? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van het installeren, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 25% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Broeksterwoude.

Subsidie (ISDE) in Broeksterwoude

De RVO heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1900 tot €4300. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken moet je beslist alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Meestal resulteert dit in een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Hiervoor zijn tal van combinaties. De (CV) gasketel springt aan als er extra veel vraag is. Kies hiervoor altijd een ervaren installateur in Broeksterwoude. Daarbij kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen laten installeren. Meer over al deze combinaties lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Dietrich of natuurlijk Nefit) is dan noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke cv is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Valthe installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Dantumadiel)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Broeksterwoude.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor sanitair gebruik of in de keuken. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energiegebruik selecteer je een kleine (200 liter) of grote variant (400 liter). Via slimme zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Broeksterwoude laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!