Hybride warmtepomp Bronkhorst Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Vaillant, Atag) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende gasgestookte ketel kun je dan enkel omruilen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bronkhorst met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Op deze pagina vind je aanvullende uitleg over voordelen en nadelen , kosten, terugverdientijd, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in Bronkhorst. Zo’n hybride oplossing rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en relatief goedkope benadering om het gasverbruik te verminderen. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik reduceer je met gemiddeld 69%. De cv-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zijn puur voor de verwarming, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Let op: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welke installatie matcht bij mijn situatie en budget? Hierna vergelijk je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Warmflow warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bronkhorst. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp profiteert van lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2500.

Handige snelle montage

Werkt ook prima met radiatoren

Milieubewust product

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Bronckhorst. Hoeveel precies? Verderop bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Bronkhorst aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €360 per kalenderjaar. Daarnaast verminder jij CO2 uitstoot 1800 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Mander.

SituatieVerbruik energie*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1550 m3 gas€976,5€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel550 m3 gas + 1350 kWh per jaar€616,5€3601800 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Bronkhorst? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, kosten van de installateur, subsidies en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Kosten

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 45% van de kostprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Bronkhorst.

Subsidie (ISDE) in Bronkhorst

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een royale subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 tot ongeveer € 3800. Het totale bedrag heeft te maken met het merk en type, vermogen en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten behoor je alle aspecten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op gas, en vanzelfsprekend de subsidie. Normaliter ontstaat een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij complexe installaties met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met allerhande opstellingen. De (CV) gasketel springt aan wanneer dat echt nodig is. Vraag wel een gecertificeerde installateur in Bronkhorst. Daarbij kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Baxi en Intergas) is wel aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer dat echt nodig is. Denk aan situaties bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je een keuze maakt. Vind alles uit over hybride systeem in Valthermond installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Bronckhorst)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Bronkhorst.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik zoek jij een kleine (200 liter) of grote variant (325 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Snel zo'n hybride systeem in Bronkhorst laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!