Hybride warmtepomp Bronneger Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Vaillant, Remeha) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Bronneger met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je aanvullende informatie over subsidies, kosten, energiekosten, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” gasgestookte ketel. Een vrij gangbare installatie in Bronneger. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare benadering om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 64%. De cv-ketel is alleen nodig bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: isolatie + HR++ glas is een voorwaarde. Welke installatie strookt met mijn situatie en budget? Hieronder bekijk je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over WaterFurnace warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bronneger. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De pomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Borger-Odoorn. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop check je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Bronneger op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €350 per jaarafrekening. Verder beperk je de uitstoot van CO-2 met 1850 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Manderveen.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1600 m3 gas€1008€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel600 m3 gas + 1400 kWh per jaar€658€3501850 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Bronneger? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, eventuele subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Drenthe.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Bronneger.

ISDE Subsidie in Bronneger

De RVO hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 tot ongeveer € 2800. De exacte hoogte van de subsidie heeft te maken met het merk, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen moet je beslist alle aspecten optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk resulteert dit in een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verscheidene oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij heel koude dagen. Vraag altijd een gediplomeerde installateur in Bronneger. Verder kun jij zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Atag of natuurlijk RLM) is echter noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als er extra capaciteit nodig is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Noemenswaardig: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Zoek ook naar hybride systeem in Varik installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Borger-Odoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Bronneger.

Zonneboiler plaatsen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of in de keuken. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en verbruik van energie kies je een kleine (100 liter ) of grote variant (375 liter). Middels innovatieve zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bronneger laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!