Hybride warmtepomp Bronnegerveen Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een gasvrij alternatief. Onder ander pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Bronnegerveen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Hieronder ontdek je meer details over werking, subsidies, geschatte besparing, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel verwarmingsketel. Zeer populair in Bronnegerveen. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure manier om te besparen op de energienota. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 85%. De hr-ketel springt alleen bij als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere installaties regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welk model sluit aan bij mijn budget en eisen? Hieronder signaleer je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Horos warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bronnegerveen. Een buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het systeem werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €3300.

Simpele installatie

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 70%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Borger-Odoorn. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bronnegerveen aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €340 per jaarafrekening. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1900 kilo. Lekker geld overhouden en jij bent duurzaam bezig. Lees nu verder over hybride warmtepomp Mantgum.

InstallatieVerbruik energie*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel650 m3 gas + 1450 kWh per jaar€699,5€3401900 kilo

* Per kalenderjaar (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bronnegerveen? (update juni 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, installatiewerk, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Kostprijs

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 30% van de kostprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bronnegerveen.

Subsidie (ISDE) in Bronnegerveen

De RVO faciliteert in een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2000 – plus minus €4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren moet je alle aspecten in een overzicht plaatsen. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen vloeit hieruit voort een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met allerhande systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Neem tenminste een gediplomeerde installateur in Bronnegerveen. Bovendien kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. Een uitgebreide toelichting bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Brötje en Intergas) is in dit geval cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Onder andere op koude dagen. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Varsselder installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Borger-Odoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Bronnegerveen.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie ga jij voor een kleine (150 liter) of grote variant (325 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Bronnegerveen aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!