Hybride warmtepomp Brouwershaven Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke hr-ketel (Intergas, Vaillant, Atag, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Brouwershaven met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Hieronder vind je nuttige details over werking, verschillende soorten, terugverdientijd, kosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde cv-ketel. Zeer populair in Brouwershaven. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en niet al te dure oplossing om te besparen op de energienota. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 71%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welke installatie rijmt met mijn woning? Verderop check je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Jifon warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Brouwershaven. Een buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. Het systeem werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat er er al vanaf €3100.

Eenvoudig te plaatsen

Vloerverwarming is niet perse nodig

Erg milieuvriendelijk

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Schouwen-Duiveland. Waar mag ik op rekenen? Hieronder analyseer je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Brouwershaven op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €330 per jaarafrekening. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1950 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Mantinge.

Type opstellingEnergieverbruik*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel700 m3 gas + 1500 kWh per jaar€741€3301950 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Brouwershaven? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, installatiekosten, eventuele subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zeeland.

Kostprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld gezien 45% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Brouwershaven.

Subsidie (ISDE) in Brouwershaven

De landelijke autoriteit heeft een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1700 – plus minus €3400. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk, vermogen en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten dien je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. Vaak is het resultaat een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Voor dure systemen met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verschillende manieren. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Vraag zeker een betrouwbare installateur in Brouwershaven. Daarnaast kunnen jullie zonneboilers en ook zonnepanelen aanschaffen. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijv. van Agpo of natuurlijk RLM) is wel onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer extra capaciteit gewenst is. O.a. op koude dagen. Update: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Varsseveld installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Schouwen-Duiveland)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Brouwershaven.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te wassen. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik ga jij voor een kleine (200 liter) of grote variant (250 liter). Via speciale zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Brouwershaven laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!