Hybride warmtepomp Bruchem Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Vaillant, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Bruchem met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, het past in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site vind je handige informatie over terugverdientijd, verschillende soorten, subsidies, voordelen en nadelen en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de “gewone” mono cv-ketel. Het wordt veel toegepast in Bruchem. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope oplossing om te besparen op de energienota. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 68%. De CV-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een geschikt systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welke installatie strookt met mijn huis? Hieronder vergelijk je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Ochsner warmtepomp).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bruchem. Een soort airco die buiten staat maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. Deze verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het apparaat is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling vind je al vanaf €3500.

Simpele installatie

Vloerverwarming is niet perse nodig

Duurzame oplossing

Reduceert gasverbruik met 55%. Denk aan de wereld!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Zaltbommel. Concrete cijfers? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Bruchem op).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – al gauw €320 per kalenderjaar. Tevens verminder jij CO2 uitstoot 2000 kilo. Flink wat goed besparen en daarnaast erg milieubewust. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Maren-Kessel.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel750 m3 gas + 1550 kWh per jaar€782,5€3202000 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bruchem? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met investering van de pomp zelf, installatiewerk, subsidies en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Gelderland.

Productprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 45% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bruchem.

Subsidie (ISDE) in Bruchem

De RVO heeft een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2100 tot +/- €4300. Het totale bedrag heeft te maken met het type, vermogen en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken betaam je alle aspecten in een berekening gooien. De totale kosten, de besparing op gas, en de subsidies. Vaak volgt een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn verschillende opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij heel koude dagen. Selecteer altijd een ervaren installateur in Bruchem. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Elco + Radson) is onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra capaciteit nodig is. Dat kan zijn op koude dagen. Noemenswaardig: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Vasse installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Zaltbommel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Bruchem.

Combineren met zonneboiler

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of in de keuken. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte kies je een kleine (175 liter) of grote variant (350 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Bruchem aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!