Hybride warmtepomp Brucht Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Interessante opties zijn zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Brucht met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Met behulp van deze site vind je nuttige details over werking, energieverbruik, verschillende soorten, kosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Brucht. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een simpele en relatief goedkope manier om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 69%. De CV-ketel “helpt” wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een oplossing. Let op: matige tot goede isolatie is cruciaal. Welke installatie matcht bij mijn wensen en budget? Hierna signaleer je meer info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over A1 Green Energy systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Brucht. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar de warmtepomp. Het systeem zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2100.

Gemakkelijk aan te sluiten

Je hele huis hoeft niet over de kop

Een 'groen' systeem

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Slimme keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Hardenberg. Exacte aantallen? Hieronder check je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Brucht aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €310 per 12 maanden. Bovendien verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2050 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Margraten.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel1800 m3 gas€1134€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel800 m3 gas + 1600 kWh per jaar€824€3102050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Brucht? (update februari 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, aansluitkosten, eventuele subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Brucht.

Subsidie (ISDE) in Brucht

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1300 tot €4400. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te begroten moet je beslist alle aspecten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. In het algemeen kom je tot een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met verschillende opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij heel koude dagen. Neem minstens een vakbekwame installateur in Brucht. Daarbij kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. Meer daarover lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Berreta en ook RLM) is dan noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als de warmtevraag erg hoog is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Update: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Veen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Brucht.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor de bad/douche of om te koken. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie zoek jij een kleine (100 liter) of grotere boiler (250 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Brucht installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!