Hybride warmtepomp Bruchterveld Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Intergas, Vaillant) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bruchterveld met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Op de site check je nuttige details over terugverdientijd, verschillende soorten, subsidies, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw klassieke CV-ketel op gas. We zien het veel in Bruchterveld. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en relatief goedkope benadering om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 68%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is vereist. Welk model rijmt met mijn woning? Hieronder bekijk je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check ACM Kalte Klima systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bruchterveld. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. Het systeem gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat vind je al vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Werkt ook prima met radiatoren

Duurzame oplossing

Vermindert gasverbruik met 70%. Denk aan de wereld!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Hardenberg. Een berekening? Onderstaand bekijk je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Bruchterveld op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemiddeld €300 per kalenderjaar. Daarnaast reduceer je de CO2 uitstoot met 2100 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Maria Hoop.

Type installatieEnergieconsumptie*Energielasten*Besparing*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel850 m3 gas + 1650 kWh per jaar€865,5€3002100 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Bruchterveld? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, eventuele subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 35% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bruchterveld.

ISDE Subsidie in Bruchterveld

De RVO faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1500 tot ongeveer € 4700. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen betaam je alle bovenstaande zaken verrekenen. De totale kosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Meestal vloeit hieruit voort een hoog rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met allerlei opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer tenminste een ervaren installateur in Bruchterveld. Ook kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Agpo en ook Nefit) is wel onmisbaar. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. O.a. in de koudere maanden. Update: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je overgaat tot de aankoop. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Veendam installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze energie kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Bruchterveld.

Combineren met zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor de bad/douche of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie kies je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Bruchterveld aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!