Hybride warmtepomp Bruinehaar Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Atag, Vaillant, Nefit, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Hierbij kun je denken aan infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, zonneboiler, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Bruinehaar met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Met behulp van deze site check je meer details over verschillende soorten, subsidies, voordelen en nadelen , werking enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Bruinehaar. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een probleemloze en betaalbare oplossing om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 63%. De hr-ketel is alleen nodig bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere modellen dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een passende installatie. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk model sluit aan bij mijn budget en eisen? Onderstaand signaleer je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk ADG Dynamics systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bruinehaar. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride opstelling er er al vanaf €2400.

Simpele installatie

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 65%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Twenterand. Een berekening? Hierna signaleer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Bruinehaar op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €290 op jaarbasis. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 2150 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Mariahout.

Situatie Gas + Elektra verbruik* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 900 m3 gas + 1700 kWh per jaar €907 €290 2150 kilo

* Per kalenderjaar (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bruinehaar? (update december 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 35% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Bruinehaar.

Subsidie (ISDE) in Bruinehaar

De landelijke autoriteit verleent een vorstelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals het warmtenet, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2400 tot ongeveer € 3800. De uiteindelijke subsidie wordt beïnvloed door het merk, vermogen en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te achterhalen behoor je alle variabelen in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. In de regel is het resultaat een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan verschillende systemen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Kies hiervoor wel een vakbekwame installateur in Bruinehaar. Daarnaast kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van Buderus of Remeha) is dan onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je opeens veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Goed om te weten: niet elke cv werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Veenendaal installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Twenterand)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Bruinehaar.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, om te douchen of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie selecteer je een kleine (150 liter) of grotere boiler (275 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Bruinehaar laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!