Hybride warmtepomp Bruinisse Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Bruinisse met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op de site analyseer je handige details over kosten, werking, voordelen en nadelen , verschillende soorten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Bruinisse. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een probleemloze en voordelige wijze om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 81%. De cv-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen zijn puur voor de verwarming, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke uitvoering spoort met mijn wensen en budget? Hierna lees je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Aerfor systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bruinisse. Een soort airco die buiten staat onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. Deze warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €2500.

Handige snelle montage

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 75%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Schouwen-Duiveland. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bruinisse op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €280 per jaarafrekening. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 2200 kilo. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu. Lees nu verder over hybride warmtepomp Mariaparochie.

Type opstellingEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 1750 kWh per jaar€948,5€2802200 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Bruinisse? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van de installateur, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zeeland.

Prijs van het systeem

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Bruinisse.

ISDE Subsidie in Bruinisse

De landelijke autoriteit heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2200 – plus minus €3100. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te analyseren dien je alle aspecten in een berekening gooien. De totale kosten, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Vaak kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met water-water en aardbronnen is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan velerlei combinaties. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer minstens een gediplomeerde installateur in Bruinisse. Tevens kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Een uitgebreide toelichting lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag of natuurlijk Saunier Duval) is wel noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Veenhuizen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Schouwen-Duiveland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun je eventueel met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Bruinisse.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grotere boiler (325 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Bruinisse laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!