Hybride warmtepomp Bruntinge Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele hr-ketel (Intergas, Remeha, Vaillant, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Denk daarbij aan het warmtenet, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Bruntinge met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en het verbruikt amper gas. Op de site vergelijk je handige uitleg over subsidies, energieverbruik, verschillende soorten, energiekosten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde mono cv-ketel. We zien het veel in Bruntinge. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een probleemloze en vrij betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 79%. De hr-ketel is alleen nodig bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welk model spoort met mijn wensen en budget? Onderstaand vergelijk je een korte uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Airwell systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bruntinge. Een soort airco buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat per leidingen naar het binnendeel. De pomp verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het apparaat werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €3300.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Verantwoord verwarmen

Vermindert gasverbruik met 60%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Midden-Drenthe. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand ontdek je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bruntinge aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – tot wel €440 per jaarafrekening. Verder beperk je de uitstoot van CO-2 met 2350 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Mariënvelde.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel550 m3 gas + 950 kWh per jaar€536,5€4402350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Bruntinge? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, installatiewerk, subsidies en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Productprijs

Om te beginnen heb je de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 30% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bruntinge.

Subsidie (ISDE) in Bruntinge

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 tot +/- €4400. Het totale bedrag komt tot stand op basis van het model, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te calculeren dien je alle type kosten en baten in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op gas, en uiteraard je subsidie. In de regel kom je uit op een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8,5 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met verscheidene systemen. De (CV) gasketel springt aan op de piekmomenten. Kies hiervoor tenminste een betrouwbare installateur in Bruntinge. Verder kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld AWB en Viessmann) is cruciaal. De gasketel springt bij als er extra capaciteit nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de winter. Tip: niet elke gasgestookte ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je overgaat tot de aankoop. Lees nu verder over hybride systeem in Veenoord installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Midden-Drenthe)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Bruntinge.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, voor de bad/douche of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie selecteer je een kleine (150 liter) of grote variant (400 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken dat je in de avond consumeert.

Wil je een hybride systeem in Bruntinge aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!