Hybride warmtepomp Budel Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele cv-ketel (van Atag, Nefit, Intergas, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. O.a. een het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel, zonneboiler of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Goed nieuws, er is een middenweg: het hybride warmtepomp systeem in Budel met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site signaleer je aanvullende details over verschillende soorten, geschatte besparing, subsidies, terugverdientijd en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Budel. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope benadering om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 69%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een hybride systeem. Goed om te weten: redelijke isolatie is essentieel. Welke uitvoering spoort met mijn woning? Hierna vergelijk je meer info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Alto refrigeration systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Budel. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat per leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp verandert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2100.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is relatief goedkoop, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Cranendonck. Concrete cijfers? Hieronder detecteer je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Budel aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €420 per jaar. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1600 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Markelo.

Type opstelling Verbruik energie* Kosten stroom + gas* Bezuinigen* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 2800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 650 m3 gas + 1050 kWh per jaar €619,5 €420 1600 kilo

* Per kalenderjaar (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Budel? (update december 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 35% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Budel.

ISDE Subsidie in Budel

De landelijke autoriteit hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2200 – €3500. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het type systeem, het aantal KW en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen dien je alle kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en de subsidies. In de meeste gevallen is het resultaat een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar. Bij complexe installaties met boringen en grondwater moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Hiervoor zijn allerhande oplossingen. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor wel een vakbekwame installateur in Budel. Ook kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. De mening van onze vakmannen kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijvoorbeeld van AWB en ook Mark) is wel noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Tip: niet elke hr-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Veessen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Cranendonck)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kan je met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Budel.

Zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de afwas. De boilers zijn er in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energieverbruik zoek jij een kleine (175 liter) of een XL-systeem (275 liter). Via speciale zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Budel installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!