Hybride warmtepomp Buggenum Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw klassieke hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is het meest interessant, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Buggenum met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl detecteer je meer details over voordelen en nadelen , geschatte besparing, kosten, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Buggenum. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en voordelige aanpak om te besparen op de energienota. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 66%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welk systeem past bij mijn woning? Hierna vergelijk je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over ARGO systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Buggenum. Het buitendeel (een soort airco) maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat door een leiding naar het binnendeel. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. De warmte die hier wordt gewonnen gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. De installatie is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2200.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Leudal. Waar mag ik op rekenen? Verderop lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Buggenum aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemakkelijk €410 op jaarbasis. Ook reduceer je de CO2 uitstoot met 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Marken.

SituatieEnergieverbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
HR-ketel1700 m3 gas€1071€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel700 m3 gas + 1100 kWh per jaar€661€4101650 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Buggenum? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Limburg.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 45% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Buggenum.

ISDE Subsidie in Buggenum

De overheid heeft een gulle subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals zonneboilers, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1800 – €3900. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het type, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen betaam je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De totale kosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. In het algemeen kom je uit op een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn verscheidene opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Neem zeker een vakbekwame installateur in Buggenum. Tevens kun jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. De tips van onze experts tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Berreta of natuurlijk Radson) is echter benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Vegelinsoord installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Leudal)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Buggenum.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik selecteer je een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Buggenum installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!