Hybride warmtepomp Buitenpost Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Buitenpost met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op deze website signaleer je meer details over kosten, subsidies, energiekosten, werking en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Buitenpost. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om te besparen op de energienota. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 80%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welk model spoort met mijn budget en eisen? Hieronder vergelijk je meer details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Auer systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Buitenpost. Een soort airco buiten neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het apparaat converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €2000.

Simpele installatie

Vloerverwarming is niet perse nodig

Duurzame oplossing

Vermindert gasverbruik met 55%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Achtkarspelen. Wat is realistisch? Verderop bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Buitenpost aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €370 per kalenderjaar. Tevens reduceer je de CO2 uitstoot met 1850 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Marrum.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1900 m3 gas€1197€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel900 m3 gas + 1300 kWh per jaar€827€3701850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Buitenpost? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Buitenpost.

Subsidie (ISDE) in Buitenpost

Het rijk hanteert een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1300 – plus minus €2800. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen moet je alle variabelen in een berekening gooien. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen is het resultaat een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan allerlei manieren. De (CV) gasketel springt aan als je veel warm water gebruikt. Neem wel een gecertificeerde installateur in Buitenpost. Bovendien kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Berreta en Viessmann) is dan onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. Dat kan zijn in de winter. Let op: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat jij het product gaat kopen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Veldhoven installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Achtkarspelen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Buitenpost.

Zonneboiler

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (350 liter). Dankzij baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in Buitenpost aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!