Hybride warmtepomp Bunnik Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Remeha, Vaillant, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw klassieke CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in Bunnik met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Op deze pagina analyseer je handige informatie over verschillende soorten, energiekosten, terugverdientijd, voordelen en nadelen en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” CV-ketel op gas. Een vrij gangbare installatie in Bunnik. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 64%. De hr-ketel is alleen nodig als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Belangrijk: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke installatie past bij mijn wensen en budget? Verderop bekijk je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Bosch systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bunnik. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage instapprijs

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €2500.

Handige snelle montage

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 80%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Bunnik. Hoeveel precies? Hieronder bekijk je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Bunnik aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – zo rond de €340 per jaar. Eveneens daalt jouw Co2 uitstoot met 2000 kilo. Flink wat goed besparen en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Marwijksoord.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1500 m3 gas€945€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel500 m3 gas + 1450 kWh per jaar€605€3402000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Bunnik? (update juni 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kostprijs, installatiewerk, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Utrecht.

Kosten van de pomp

Als eerste hebben we het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 45% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Bunnik.

ISDE Subsidie in Bunnik

De overheid heeft een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1700 – €2500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen moet je beslist alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. In de regel resulteert dit in een behoorlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met velerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Neem zeker een betrouwbare installateur in Bunnik. Daarnaast kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van een merk als Baxi en ook Viessmann) is in dit geval nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Tip: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Velsen-Zuid installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Bunnik)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in Bunnik.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of in de keuken. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (325 liter). Met behulp van baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in Bunnik aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!