Hybride warmtepomp Burdaard Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Atag, Vaillant, Remeha, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Burdaard met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Hieronder analyseer je praktische informatie over subsidies, terugverdientijd, verschillende soorten, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw klassieke CV-ketel op gas. We zien het veel in Burdaard. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik verminder je zo met 80%. De hr-ketel is alleen nodig bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een geschikt systeem. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welke installatie matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder detecteer je meer details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Bulex systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Burdaard. Een soort ventilator buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride oplossing er er al vanaf €2400.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Toekomstbestendig

Verminder het gasverbruik met 55%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Ferwerderadiel. Exacte aantallen? Hieronder analyseer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Burdaard aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – tot wel €320 per jaar. Daarnaast neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2100 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Matsloot.

Type systeemEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel1600 m3 gas€1008€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel600 m3 gas + 1550 kWh per jaar€688€3202100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Burdaard? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

Als eerste hebben we de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, doorgaans +/- 45% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Burdaard.

Subsidie (ISDE) in Burdaard

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2200 tot +/- €3400. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te achterhalen moet je alle bovenstaande zaken verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Normaal kom je uit op een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met velerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig op de piekmomenten. Selecteer minstens een vakbekwame installateur in Burdaard. Ook kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Buderus of Geveke) is echter cruciaal. De gasketel springt bij als je opeens veel warm water gebruikt. Denk aan situaties bij strenge vorst. Belangrijk: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Ven-Zelderheide installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Ferwerderadiel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kan je genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Burdaard.

Combineren met zonneboiler

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie kies je een kleine (200 liter) of grote variant (275 liter). Met speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in Burdaard installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!