Hybride warmtepomp Burgerbrug Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Atag, Intergas) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer in trek, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Burgerbrug met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder analyseer je bruikbare details over kosten, werking, energieverbruik, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” cv-ketel. Zeer populair in Burgerbrug. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 61%. De CV-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welke uitvoering past bij mijn budget en eisen? Hieronder detecteer je een korte uitleg over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check CIAT systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Burgerbrug. Een buitenunit (soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het apparaat werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie bestel je al vanaf €3500.

Simpele installatie

Vloerverwarming is niet perse nodig

Een 'groen' systeem

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Schagen. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder detecteer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Burgerbrug aan).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €300 per kalenderjaar. Verder beperk je de uitstoot van CO-2 met 2200 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Mechelen.

Type opstellingEnergieconsumptie*Energierekening*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel700 m3 gas + 1650 kWh per jaar€771€3002200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Burgerbrug? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 35% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Burgerbrug.

Subsidie (ISDE) in Burgerbrug

De landelijke autoriteit heeft een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1500 – plus minus €4600. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken betaam je alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de stroom/gas besparing en natuurlijk subsidie. Vaak kom je tot een aanzienlijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met allerlei opstellingen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Selecteer tenminste een gediplomeerde installateur in Burgerbrug. Verder kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Dietrich of Radson) is in dit geval onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer extra capaciteit gewenst is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Actualiteit: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Venhorst installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Schagen)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting een energieneutrale woning in Burgerbrug.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten voor een warme douche of om te wassen. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Burgerbrug laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!