Hybride warmtepomp Burgum Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Atag, Remeha, Vaillant, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Bijvoorbeeld zonneboiler, elektrische cv-ketel, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Burgum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Hier bekijk je nuttige uitleg over subsidies, verschillende soorten, energieverbruik, voordelen en nadelen en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel mono cv-ketel. Zeer populair in Burgum. Zo’n hybride systeem wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en voordelige wijze om het gasverbruik te verminderen. Verder is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 62%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Belangrijk: matige tot goede isolatie is vereist. Welke installatie spoort met mijn wensen en budget? Hieronder bekijk je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check CLINT systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Burgum. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. Deze vormt de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. De pomp heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2000.

Simpele installatie

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Reduceert gasverbruik met 70%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Tytsjerksteradiel. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand detecteer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Burgum op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €460 per jaarafrekening. Tevens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2350 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Meedhuizen.

Type systeemEnergieverbruik*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel850 m3 gas + 850 kWh per jaar€705,5€4602350 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Burgum? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, installatiekosten, subsidies en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Friesland.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 40% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Burgum.

ISDE Subsidie in Burgum

De RVO hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1100 – €2500. Het bedrag wat jij terugkrijgt hangt af van het merk en type, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te calculeren behoor je alle baten en kosten verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk is het resultaat een serieus rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerhande manieren. De (CV) gasketel springt aan bij heel koude dagen. Selecteer altijd een ervaren installateur in Burgum. Daarbij kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler laten installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Brink + Radson) is dan noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Onder andere op koude dagen. Tip: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Ook interessant: hybride systeem in Venray installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Tytsjerksteradiel)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Burgum.

Combineren met zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, om te douchen of in de keuken. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energiegebruik ga jij voor een kleine (200 liter) of een XL-systeem (350 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Burgum aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!